Joulutorttutaikina:
- 3 dl kuohukermaa
- 6,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 250 g voita
- 1 rkl konjakkia
Vaahdota kuohukerma.
Nypi pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää joukkoon konjakki ja nostele vaahdotettu kerma joukkoon. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Anna levätä kylmässä pari tuntia.
Jos haluat oikein lehteviä joulutorttuja, kaaviloi taikina 3-4 kertaa ja anna taittelujen välissä levätä kylmässä.
Kaulitse taikina noin vajaan sentin paksuiseksi, leikkaa tähtitortun muotoon ja lisää keskelle omatekoista luumuhilloa. Voitele halutessasi joulutortut kananmunalla.
Paista joulutorttuja noin kiertoilmauunissa noin 190 asteessa kunnes saavat väriä.
Joulutortut voi leipoa myös ihanaan puolikuun muotoon käyttämällä apuna pitsireunaista muottia.
Tämä ohje on melkein samanlainen kuin itse tein äitini kanssa lapsena ja jota teen yhä edelleen, paitsi meidän taikinaan ei tullut konjakkia.
VastaaPoistaTästä joulutorttutaikinasta tehdyt joulutortut ovat kyllä maailman parhaita. Näistä joulutortuista on pitäneet myös sellaiset henkilöt jotka eivät joulutortuista pidä. Mukavaa Joulun odotusta t. Sirpa
Italialainen vävyni tykkää näistä joulutortuista aivan valtavasti samoin tyttäreni ja hänen tyttärensä ja poikani,olen tehnyt näin joulutorttuja yli 40v.sain aikoinani ohjeen työkaveriltani,konjakkia en ole laittanut.Suosittelen iloista joulun odotusta,jouluna näitä torttuja syödään Italiassa,leivon niitä aina kaksinkertaisen annoksen,aina kuitenkin loppuvat kesken!!!
VastaaPoistaIsoäitini laittoi konjakin sijaan taikinaan etikkaa. Se lisäsi torttujen säilyvyyttä. Muistan lapsuudesta, että nämä tortut olivat parhaita.
VastaaPoistaKuinka monta torttua (tähti/laukku)tästä taikinasta tulee?
VastaaPoistaTätä ohjetta olenkin kaivannut! Äitini leipoi näitä etikalla omien lehmien kermasta ja voista. Nyt saan nuo aineiden suhteet kohdalleen. Sirkka kiittää ja toivottaa Hyvää Joulua!
VastaaPoista