Ihanan valkosipuliset lihapasteijat vievät kielen mennessään!
Pasteijataikina:
- 250 g maitorahkaa
- 250 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Nypi pehmeä voi ja jauhot. Lisää maitorahka nopeasti sekoittaen joukkoon. Älä vaivaa liikaa!
Anna taikinan levätä kylmässä muutama tunti.
Jos haluat lehteviä pasteijoita, kauli ja taittele taikina 3-4 kertaa ja anna välillä levätä kylmässä.
Täyte:
- puuroriisiä
- naudan jauhelihaa
- valkosipulia (oman maun mukaan kynsiä)
- 1 kananmuna
- suolaa
- mustapippuria
Keitä puuroriisi lähes kypsäksi. Paista jauheliha ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
Sekoita kulhossa keitetty ja valutettu riisi, jauheliha, puristetut valkosipulin kynnet sekä kananmuna.
Kaulitse rahka-voitaikina levyksi, leikkaa noin 10 cm nauhoiksi ja neliöksi (koko noin 10cm x 10xm).
Lusikoi täytettä neliön toisen kulman puolelle, sivele reunat vedellä ja taita kolmioksi. Pistele haarukalla reunat kiinni ja pistä vielä muutama ilma-aukko pasteijan pinnalle haarukalla.
Voitele halutessasi pasteijat kanamunalla ja paista kiertoilmauunissa 190 asteessa kunnes pinta saa väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti