maanantai 12. lokakuuta 2009

Lusikkaleivät

Joulun klassikkopikkuleivät, lusikkaleivät maistuvat jälkiruokapöydässä. Lisää talvinen tunnelma pikkuleipiin tomuttamalla tomusokeria pinnalle.



Lusikkaleivät:

  • 200g suolatonta voita
  • 2 dl sokeria
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • vadelmamarmelaadia

Päälle:

  • siivilöityä tomusokeria

Laita kiertoilmauuni lämpeämään noin 200 asteeseen.

Sulata voi kattilassa ja anna hieman saada väriä, voi ei saa kuitenkaan ruskistua. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri.

Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen.

Ota taikinaa teelusikalla ja painele sormin taikina lusikan "kuppiin". "Vapauta" sormin tai toisen teelusikan avulla taikina lusikan kupista leivinpaperin päälle.

Paista lusikkaleipiä noin 6-8 minuuttia, lusikkaleivän pinta ei saa ruskistua paistonkaan aikana. Anna lusikkaleipien jäähtyä ritilän päällä.

Lusikoi vadelmamarmelaadia lusikkaleivän tasaiselle pinnalle ja aseta toinen lusikkaleipä päälle kanneksi. Sihtaa päälle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti