maanantai 12. lokakuuta 2009

Sitruunainen kahvikakku suklaisella yllätyksellä

Joulun jälkiruokapöydässä yllätät ihanan raikkaalla sitruunaisella kahvikakulla, joka kätkee sisälleen suklaisen yllätyksen!

Sitruunainen kahvikakku suklaisella yllätyksellä:

  • 300 g voita
  • 6 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • pieni pussillinen raastettua sitruunankuorta tai 1 sitruunan raastettu kuori
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
Vatkaa kananmunat, sokeri, suola ja sitruunankuori kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vaahtoon sula rasva sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Kaada taikinaa voideltuun ja jauhotettuun vuokaan hieman vajaaseen 2/3 osaan asti.
Aseta voideltu tunneli siten, että taikina selvästi koskettaa tunnelia ja taikina nousee hieman tunnelin seinämää ylös, ei kuitenkaan paljoa. Kakulla täytyy olla vielä kohoamisvaraa.

Paista kakku noin 175 asteessa kunnes se alkaa hieman irtoamaan reunoista ja tikulla kokeiltaessa kakku on kypsä.
Anna kakun hetken levähtää ja poista tunneli.

Kumoa kakku nähdäksesi, että se irtoaa hyvin. Näissä Nordic Waren vuoissa ei ongelmia yleensä synny, koska vuoka on erittäin laadukas ja pinnoitettu non-stick pinnoitteella.

Kumoa kakku takaisin vuokaansa täyttöä varten.

Suklaamousse:

  • 200g laadukasta tummaa suklaata
  • 3 liivatelehteä
  • 1,5 dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 dl vispikermaa

Rouhi tumma suklaa veitsellä pieniksi paloiksi ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota 2 dl vispikermaa.

Lisää kattilaan 1,5 dl vispikermaa, sokeri ja keltuainen. Keitä seosta pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sakenee. Älä kiehuta liian pitkään.

Sulata liivatteet seokseen ja lisää myös suklaarouhe pienissä erissä sekoittaen.

Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kääntele kermavaahto varovasti joukkoon.

Nyt voit kaataa seosta kahvikakkuun syntyneeseen uraan. Ihan koko tämä annos suklaamoussea uraan ei välttämättä mahdu, joten kaada loput vaikka annoskuppeihin ja nautiskele myöhemmin.
Nosta kahvikakku vuoassaan kylmään jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti