tiistai 13. lokakuuta 2009

Piparinen maustekakku

Ihana maustekakun tuoksu huumaa jouluna!
Nordic Ware:n ihanaan vuokaan leivottuna maustekakku saa juhlallisen ulkonäön.

Piparinen maustekakku:
  • 300 g voita
  • 5 dl sokeria
  • 6 kananmunaa
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl kanelia
  • 2 tl neilikkaa
  • 2 tl inkivääriä
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 2 tl kardemummaa
  • loraus laadukasta konjankkia (voi jättää myös pois)
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • noin 1 dl kuohukermaa

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin.

Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää ne taikinan joukkoon. Lisää myös konjakki sekä kuohukerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina voilla voideltuun ja vehnäjauhoilla voideltuun vuokaan ja paista noin 175 asteessa kunnes kahvikakku alkaa irtoamaan vuoan reunoilta. Yleensä kahvikakun paistoaika on noin 50 minuuttia. Voit välillä kokeilla kahvikakun kypsyyttä paistotikulla.

Halutessasi voit vielä hunnuttaa kahvikakun siivilöidyllä tomusokerilla.

3 kommenttia:

  1. Tosi herkullinen kakku!
    Kiitos reseptista!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan näköinen kakku ja kuulostaa todella hyvältä! :) Täytyy kokeilla itsenäisyysviikonloppuna ja testata, tulisiko tuosta uusi joulun kakku. :)

    VastaaPoista
  3. Maku oli hyvä mutta kakku epäonnistui...taikina ryöppysi uunissa pois astiasta..voih..seurasin ohjetta tarkasti..mitähän tapahtui??? Kakku oli uunissa 50 min - tunti...mutta silti se tuntui olevan raaka.
    t:heidi

    VastaaPoista