Sitruunaiset suklaatryffelit
n.40kpl
280g tummaa suklaata hienonnettuna
2 1/4dl kuohukermaa
1rkl (20g) vaaleaa siirappia
2rkl (30g) suolatonta voita
makeuttamatonta kaakaojauhetta
Kaada hienonnettu tumma suklaa kulhoon. Sekoita kattilassa kuohukerma ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada se sitten välittömästi suklaan päälle kulhoon. Anna suklaan hetken aikaa sulaa ennen kuin alat varovasti seosta sekoittamaan. Kun suklaa on kokonaan sulanut, lisää huoneenlämpöinen voi sekä sitruuna-aromi. Sekoita varovaisesti vielä kaikki sekaisin kunnes seos on kiiltävää ja tasaista. Laita kelmu kulhon päälle ja anna tasaantua huoneenlämpöiseksi.
Kun massa on huoneenlämpöistä, pane se jääkaappiin jäähtymään kunnes se on niin kiinteää, että siitä saa muotoiltua palloja. Tee massasta pieniä palloja ja pyörittele ne kaakaojauheessa. Anna tryffeleiden vielä jäähtyä yön yli ennen tarjoilua.
Suklaatryffelit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa korkeintaan kaksi (2)viikkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti