torstai 19. joulukuuta 2013

Minttuiset vaahtokarkit


Joulupöytään voi tehdä perinteisten piparien ja konvehtien kaveriksi tarjolle mintunmakuista vaahtokarkkia, nam!

Mintunmakuinen vaahtokarkki
170g sokeria
150g vaaleaa siirappia
50g vettä
n.5g minttu aromia
24g liivatetta
40g vettä
n.5g minttu aromia
no-taste punaista pastaväriä
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Valitse haluamasi vuoka, johon vaahtokarkkimassan kaadat. Vuoraa vuoka tasaisesti leivonpaperilla ja öljyä se vielä vuokasprayllä.
Mittaa kulhoon 50g mehua sekä pehmenneet ja puristetut liivatelehdet.
Mittaa kattilaan sokeri, siirappi ja 60g mehua. Keitä seosta n. 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada seos kulhoon liivatelehtien sekä mehun päälle ja aloita vatkaamaan massa vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Levitä vaahto öljytyllä leivinpaperille vuokaan, tasoita vaahto. Ota pastaväriä coctailtikkuun ja vedä tikulla raitoja vaahtokarkin pintaan ympäriinsä luoden piparminttumaisen kuvion. Laita päälle öljytty leivinpaperi (öljy alaspäin) sekä pieni paino, jotta vaahtokarkkimassa tasoittuu. Anna sen asettua yön yli huoneenlämmössä tai 1-2 tuntia jääkaapissa. Leikkaa asettunut vaahtokarkkilevy haluamaasi paloihin tai ota muotilla paloja. Pinnoita kevyesti tomusokerilla.

3 kommenttia:

  1. Tässä puhutaan tekstissä mehusta ja aineslistalla vedestä. Ja määrätkin erit. Kumpaako Se nyt on ja paljonko?

    VastaaPoista
  2. Tähän on ilmeisesti vaan laitettu sama ohje kuin 8.12. olleessa vaahtokarkki-reseptissä, siinä nimittäin käytetään mehua ja ovat juuri noi grammamäärät?

    VastaaPoista