sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Itsetehty vaahtokarkki


Omenaiset vaahtokarkit

170g sokeria
150g vaaleaa siirappia
60g mehua (omenamehua)

24g liivatetta
50g mehua

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Valitse haluamasi vuoka, johon vaahtokarkkimassan kaadat. Vuoraa vuoka tasaisesti leivonpaperilla ja öljyä se vielä vuokasprayllä.
Mittaa kulhoon 50g mehua sekä pehmenneet ja puristetut liivatelehdet.
Mittaa kattilaan sokeri, siirappi ja 60g mehua. Keitä seosta n. 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada seos kulhoon liivatelehtien sekä mehun päälle ja aloita vatkaamaan massa vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Levitä vaahto öljytyllä leivinpaperille vuokaan, tasoita vaahto ja laita myös päälle öljytty leivinpaperi (öljy alaspäin) sekä pieni paino, jotta vaahtokarkkimassa tasoittuu. Anna sen asettua yön yli huoneenlämmössä tai 1-2 tuntia jääkaapissa. Leikkaa asettunut vaahtokarkkilevy haluamaasi paloihin tai ota muotilla paloja. Pinnoita kevyesti tomusokerilla tai vaikka kanelisokerilla.
Vaahtokarkit säilyvät rasiassa vähintään viikon verran, jos ei kukaan niitä syö...

9 kommenttia:

 1. Minkä kokoinen vuoan kannattaa olla?

  VastaaPoista
 2. Helpon olonen ja mielenkiintonen ohje :D

  VastaaPoista
 3. Näitä on pakko kokeilla :-)

  VastaaPoista
 4. Tämä on helppo ohje, kannattaa ehdottoman rohkeasti kokeilla vaan!
  Vuoan koko on vapaavalinteinen; jos haluat korkeampia paloja valitse pienempi vuoka, jos taas matalampia paloja (varsinkin jos otat muoteille paloja), valitse suurempi vuoka. Minä käytin tätä vuokaa http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectID=7968729 se on kätevä, kun on kansikin mukana.

  VastaaPoista
 5. Mitähän mahtavat aineiden määrät vastata desilitroina? Aineet olisi jo valmiina mutta vaaka ei ole... :/

  VastaaPoista
 6. Voiko glukoosisiirappia käyttää?

  VastaaPoista
 7. Nam, kuulostaa hyvältä! :) En ole ennen kokeillut, nyt ajattelin jouluksi tehdä. Mikäköhän muu mehu sopisi kuin omenamehu?

  VastaaPoista
 8. Valitettavasti en mitannut määriä deseinä, kun ne ovat melko pieniä niin grammat ovat luotettavampia.

  Glukoosisiirappia voi käyttää.

  Joulun aikaan sopisi varmasti glögi myös nesteeksi vaahtokarkkitaikinaan. Jos vaaleita haluaa, voisi kokeilla päärynämehua?

  VastaaPoista
 9. Tein glögistä ja siinä innoissani touhutessa unohdin vatkaus vaiheen kokonaan. No, nyt minulla on sitten kasa tähden mallisia jellykarkkeja :D

  VastaaPoista