perjantai 28. marraskuuta 2014

Sinivalkoiset macarons-leivokset


Macarons

145g mantelijauhetta
250g tomusokeria
75g sokeria
140g valkuaista (n.4:n munan valkuaiset)
pastaväriä

Mascarpone-piparimousse

250g mascarponea
200g piparirahkaa
2tl vaniljasokeria

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa keskenään. Kaada pursotinpussiin ja laita jääkaappiin.

Valmistelu: siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri yhteen. Valmistele pellit,aseta leivinpaperit ja laita pursotinpussi valmiiksi. Käytä pussissa pyöreää tyllaa.

Valmistus: Vaahdota sokeri ja valkuaiset jäykäksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet kerralla, pastaväri halutessasi ja hiero massa nuolijalla tasaiseksi niin että rakenteesta tulee nauhamainen, kun valutat sitä nuolijasta kulhoon. Annostele massa pursotinpussiin ja pursota noin 3cm kiekkoja leivinpaperille. Kun käytät apuna macarons-settiä, saat varmasti samankokoiset puoliskot.
Anna kuorien kuivua huoneenlämmössä niin että ovat kosketuskuivia n.45-60min. Paista 145 asteessa noin 10-12 minuuttia. Anna paistettujen kuorien jäähtyä ennen varovaista irroittelua paperista. Jos kuoret eivät lähde irti, ne ovat jääneet raaoiksi.
Macarons-kuoren tulee olla rapea pinnaltaan, mutta sitkeän tahmea sisältä.

Valitse jäähtyneistä kuorista samankokoiset ja pursota toisella puoliskolle moussea. Laita toinen puolisko kanneksi ja täytä näin kaikki kuoret. Tuon täytteen kanssa macaronsit alkavat pehmentyä, joten ne kannattaa täyttää vasta tarjoilupäivän aamuna.

1 kommentti: