Piparishotit mascarponevaahdolla
taikina:
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1prk (200g) vaniljarahkaa
2tl leivinjauhetta
2rkl piparkakkumaustetta
1dl juoksevaa margariinia
kuorrute:
250g mascarponejuustoa
200g piparkakkurahkaa
0,5dl tomusokeria
Vatkaa munat ja sokeri sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan rahkan ja mausteiden kera. Sekoita taikina tasaiseksi ja
jaa 6 shottilasivuoan koloon. Ravistele vuokaa hyvin, jotta taikina laskeutuu kolojen pohjalle saakka. Paista 180 asteessa noin 12-15 minuuttia. Anna
jäähtyä vuoassa vähintään 20 minuuttia ennen varovaista irroitusta.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita täyte pursotinpussiin ja pursoita jokaiseen shottilasiin. Koristele pienellä piparilla ja/tai piparimausteella sekä lumijauheella. Lumijauhe on verrattavissa tomusokeriin, mutta se EI sula leivonnaisten päällä!
Toimiiko ohje, jos tämän tekee muffinsivuokiin ja kuorruttaa valmiit muffinit?
VastaaPoistaMillainen vuoka on? Saisiko kuvan? Kiitos!
VastaaPoistaKuulostaa herkulliselta, pitääpä testata! :)
VastaaPoistaToimii tavallisinakin muffineina. Vuoan kuva löytyy täältä http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectID=9663438&ViewAction=ViewProduct
VastaaPoista