Meillä kotona yksi joulun suosikkisuklaista on Fazerin piparisuklaa. Se vaan on melko kallista herkkua, joten lähdinpä kokeilemaan onnistuisiko sen tekeminen itse. Noh, melko yksinkertaistahan se oli : maitosuklaa + piparimuru!
Piparisuklaa-ukot noin 10kpl
1 levy maitosuklaata a 200g
12-15 ohutta piparia muruiksi
Sulata suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon piparimuru. Kaada seos piparipoika-silikonivuokaan ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Suklaapojat irtoavat silikonivuoasta helposti ja ovat valmiitä syötäviksi -NAM!
Eikö suklaa kannattaisi temperoida? Maitosuklaata on kyllä vaikea temperoida, mutta lopputulos olisi vielä parempi.
VastaaPoistaSuklaan voi toki temperoida ja se kannattaakin tehdä jos meinaa näitä antaa lahjaksi/säilyttää pidempään kuin pari päivää. Temperointi estää suklaan harmaantumisen jääkaapissa ja sulamisen sormissa. Ihan itselle tehtynä temperointi on mielestäni turhaa. Kyllä nuo herkut häviävät nopeammin kuin sulavat käsiin :)
Poista