maanantai 29. joulukuuta 2014

Uuden vuoden kellokakku


Kakkuun tarvitset (halk.24cm)

- 1kg valkoista sokerimassaa
- mustaa ja valkoista kukka- ja muotoilumassaa
- elintarvikeliimaa
- tähtimuotteja
- pyöreän muotin ( halk. noin 2cm)

Valmista ensin tähdet kukkalankoihin. Kaulitse valkoista kukka- ja muotoilumassaa noin 4-5mm paksuiseksi ja ota tähtimuoteilla paloja irti. Laita suuremmat tähdet 0,8mm lankaan kiinni kastamalla langan pää elintarvikeliimaan ja työntämällä lanka tähteen. Pienemmät tähdet voi laittaa 0,4mm lankaan kiinni. Maalaa osa tähdistä hopeaksi maalilla tai sprayllä ja osaan sivele elintarvikeliimaa ja ripottele kultaista koristejauhetta. Kukkalangat kannattaa jättää melko pitkiksi ja leikata/lyhentää vasta kun olet asettamassa niitä kakkuun kiinni.

Seuraavaksi tee isot numerot kakun reunaan. Niiden täytyy kuivua, jotta pysyvät hyvin pystyasennossa. Itse tulostin numerot word-tiedostosta. Suurensin numeroita niin että olivat kakun reunan korkuisia. Sitten kaulitsin kukka- ja muotoilumassan taas 3-4mm paksuksi, laitoin tulostetun paperin massalevyn päälle ja leikkasin numerot irti veitsen avulla.
Koristelin kultaiset numerot samalla tavalla kuin tähdetkin.

Myös numerotaulut kannattaa tehdä ennen kakun kuorrutusta. Eli musta massa kaulitaan levyksi ja otetaan pyöreällä muotilla 12 ympyrää. Sitten otetaan numeromuotilla valkoisesta massalevystä numerot 1-12 ja liimataan mustaan ympyrään. Samalla voit leikata kellon viisarit mustasta massalevystä.

Kun kaikki irtokoristeet ovat valmiit, voit kuorruttaa kakun valkoisella sokerimassalla. Tasoita kakku silottaja avulla. Kaulitse sitten ylijäänyt sokerimassa kapeaksi, noin 2cm:n levyiseksi nauhaksi. Muotoile siitä ns. rengas kakun päälle, ulkoreunaa myötäillen. Sivele se elintarvikeliimalla ja ripottele varovasti koristelujauhetta siihen. 

Liimaa seuraavaksi numerot kakun etureunaan pystyyn.


Sitten voit liimata kellotaulun numerolaatat sekä viisarit ja viimeisenä työnnä tähtilangat yksitellen kakun keskelle. Aseta ne eri tasoon, lyhennä tarvittaessa lankoja.


1 kommentti:

  1. Miksi kakussa on koristejauhetta, jota suositellaan käytettäväksi ei-syötäviin koristeisiin? Tämä koristejauhe ei ole elintarvike (luokiteltu Edible-tuotteeksi), vaan koostuu värjätystä muovista.

    VastaaPoista