Nämä piparit tuoksuvat ja maistuvat ihanilta. Ripaus appelsiinia antaa hauska vivahteen pipareihin. Taikina on myös maidoton sekä gluteeniton.
Vinkki! Appelsiininkuorta voi lisätä ihan peruspiparitaikinaankin.
Appelsiinipiparit
1/1 appelsiinin raastettu kuori
125g maidotonta margariinia
1dl sokeria
1dl siirappia
1rkl piparkakkumaustetta
3rkl vahvaa kahvia
1tl soodaa
4 1/2- 5dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
Pese ja raasta appelsiinin kuori.
Sekoita kattilassa appelsiinin kuori, margariini, sokeri, siirappi ja piparkakkumauste. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehahtaa. Lisää kahvi ja anna seoksen jäähtyä.
Sekoita sooda jauhoihin. Lisää jauhoja taikinaan vähitellen ja sekoita hyvin kunnes taikina on kiinteää. Peita kulho ja nosta se jääkaappiin seuraavaan päivään.
Ota taikina jääkaapista ja leivo normaaliin tapaan piparkakkuja. Kuvassa on käytetty kaunista bambi-muottia. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 6-8 minuuttia.
Vinkki! Appelsiininkuorta voi lisätä ihan peruspiparitaikinaankin.
Appelsiinipiparit
1/1 appelsiinin raastettu kuori
125g maidotonta margariinia
1dl sokeria
1dl siirappia
1rkl piparkakkumaustetta
3rkl vahvaa kahvia
1tl soodaa
4 1/2- 5dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
Pese ja raasta appelsiinin kuori.
Sekoita kattilassa appelsiinin kuori, margariini, sokeri, siirappi ja piparkakkumauste. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehahtaa. Lisää kahvi ja anna seoksen jäähtyä.
Sekoita sooda jauhoihin. Lisää jauhoja taikinaan vähitellen ja sekoita hyvin kunnes taikina on kiinteää. Peita kulho ja nosta se jääkaappiin seuraavaan päivään.
Ota taikina jääkaapista ja leivo normaaliin tapaan piparkakkuja. Kuvassa on käytetty kaunista bambi-muottia. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 6-8 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti