keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Talvisiili-kakku

 
Talvisiili-kakku 6hlö
 
3 munan kakkupohja, halk.16cm vuoka
 
täyte:
2dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
100g rouhittua valkosuklaata
2 liivatetta
½dl vettä
 
kostutukseen:
½-1dl maitoa
 
kuorrute:
valmiiksi kaulittu sokerimassalevy
1dl vispikermaa
½dl sokeria
valkoista glitteriä
 
Leikkaa paistettu kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa pieni kulho tuorekelmulla ja kokoa kakku siihen. Muotoile palasia, jotta saat ne kulhoon sopimaan.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kanssa. Lisää rahka ja pieneksi rouhittu valkosuklaa. Kuumenna tilkka vettä ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana kermaseokseen. Täytä kakku ja käännä tuorekelmun ylimääräiset siivut kakun päälle. Anna jähmettyä muutama tunti tai yön yli.
 
Kumoa kakku, poista tuorekelmu ja muotoile siitä siilin mallinen. Siirrä osa kakun "selästä" siilin nokkaa varten. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi ja kuorruta kermavaahdolla kakun pinta ohuesti. Ota valmiiksi kaulittu sokerimassalevy ja kuorruta sillä kakku. Ylimääräisen massan voit normaalisti pakata hyvin ja käyttää myöhemmin.
 
Leikkaa saksilla siilin selkään piikit ja liimaa syötävät silmät. Voit ripotella Wiltonin valkoista glitteriä lumiefektiksi siilin päälle.
 
Myymälöistämme löydätkin paljon erilaisia tuotteita joululeivontaan. Tässä muutama fiiliskuva Tuusulan myymälästä.
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti