tiistai 27. marraskuuta 2012

Suomi-piparit

 
Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tänä vuonna juhlimme 95-vuotiasta Suomea. Juhlavaan päivään voi piparitkin leipoa kotimaan muotoon.
 
Piparitaikina (n.50kpl)
 
3/4dl siirappia
1dl sokeria
125g margariinia tai voita
1tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
1tl pomeranssinkuorta
1 kananmuna
1tl soodaa
n.250g (4dl) vehnäjauhoja
 
Mittaa tarpeeksi suureen kattilaan voi, siirappi, sokeri ja mausteet. Kiehauta ne koko ajan sekoittaen.
Anna seoksen hiukan jäähtyä ja lisää sen jälkeen kananmuna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda.
Kääri taikina kelmuun litteäksi paketiksi ja laita jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
 
Leivo taikinasta ohuita Suomi-pipareita ja paista ne 200 asteessa uunin yläosassa kauniin ruskeiksi. Paistoaika on lyhyt, 4-6 minuuttia. Eli pipareita kannattaa vahtia koko paisto ajan.
 
Nauti pipareita kylmän maidon kera vaikka pillin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti