lauantai 20. marraskuuta 2010

Piparipuustit

Muutama vuosi sitten joululehdet pursusivat ohjeita, joissa pulla- ja piparitaikina oli yhdistetty kierrepullaksi. Mekin ihastuimme taikinoiden yhdistämiseen mutta tänä vuonna kokeilimme leipoa piparipullat puustin muotoon.

Joulun alusaika on monelle kiireistä eikä aina ehdi tai jaksakaan itse valmistaa taikinoita, saatikka kahta erilaista. Me turvauduimme tällä kertaa kaupan pakastealtaan valmiisiin taikinoihin, kokeile sinäkin!

Piparipuustit:
  • paketti valmiita pullataikinalevyjä
  • paketti valmista piparkakkutaikinaa
  • juoksevaa margariinia
  • kanelisokeria
  • kananmuna voiteluun
  • raesokeria

Sulata pullataikinalevyt sekä piparkakkutaikina. Muovaa pullataikinalevyistä pallo ja kaulitse se suorakaiteen muotoon.

Kaulitse piparkakkutaikina suorakaiteen muotoon.

Levitä sudilla juoksevaa margariinia pullataikinalevyn päälle, sirottele pinnalle kanelisokeria ja aseta piparkakkutaikina päälle.

Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa korvapuustien tapaan kolmion muotoisia paloja rullasta.


Paina keskeltä puusti kiinni ja anna niiden kohota liinan alla hetkisen. Me annamme kohota sen aikaa kun uuni lämpiää, noin 5-10 minuuttia, riippuen uunista.

Voitele kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista noin 200-210 asteisessa uunissa kunnes pinta saa väriä, noin 15-20 minuuttia. Seuraa paistumista, koska piparitaikina jää helposti liian raa'aksi.

Nämä piparipuustit tuovat ihanan joulun tuoksun kotiin; tuoreen pullan sekä piparkakun.
Nauti heti ison maitolasin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti