tiistai 13. lokakuuta 2009

Valkosipuliset lihapasteijat

Pikkujouluissa, aattoillan myöhäisinä tunteina, välipäivinä ja uutena vuotena maistuvat pienet suolaiset herkut kaiken makean lomassa.
Ihanan valkosipuliset lihapasteijat vievät kielen mennessään!

Pasteijataikina:
  • 250 g maitorahkaa
  • 250 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Nypi pehmeä voi ja jauhot. Lisää maitorahka nopeasti sekoittaen joukkoon. Älä vaivaa liikaa!

Anna taikinan levätä kylmässä muutama tunti.

Jos haluat lehteviä pasteijoita, kauli ja taittele taikina 3-4 kertaa ja anna välillä levätä kylmässä.

Täyte:

  • puuroriisiä
  • naudan jauhelihaa
  • valkosipulia (oman maun mukaan kynsiä)
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Keitä puuroriisi lähes kypsäksi. Paista jauheliha ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Sekoita kulhossa keitetty ja valutettu riisi, jauheliha, puristetut valkosipulin kynnet sekä kananmuna.

Kaulitse rahka-voitaikina levyksi, leikkaa noin 10 cm nauhoiksi ja neliöksi (koko noin 10cm x 10xm).

Lusikoi täytettä neliön toisen kulman puolelle, sivele reunat vedellä ja taita kolmioksi. Pistele haarukalla reunat kiinni ja pistä vielä muutama ilma-aukko pasteijan pinnalle haarukalla.

Voitele halutessasi pasteijat kanamunalla ja paista kiertoilmauunissa 190 asteessa kunnes pinta saa väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti