tiistai 2. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän hyydykekakku


Kinuskikissan sateenkaarikakusta syntyy hauska kakku itsenäisyyspäivän kahvipöytään. Muokkasin myös reseptiä hieman jouluisammaksi.

Sinivalkoinen hyydykekakku

pohja:
200g pipareita
502 voita

täyte:
8 liivatelehteä
5dl vispikermaa
500g Vanilla vaniljakastiketta
280g valkosuklaata
1/2tl kanelia
1 1/4dl vettä
sinistä pastaväriä

Murskaa piparit ja sekoita piparimurun joukkoon voisula. Painele muruseos pyöreän reunavuoan pohjalle.
HUOM! Voit koota kakun suoraan tarjoilulautaselle.
Laita jääkaappiin täytteen teko ajaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata valkosuklaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon vaniljakastike. Lisää joukkoon kaneli ja sula suklaa.
Kiehauta vesi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Ota täytteestä 1/3 toiseen kulhoon ja värjää se sinisellä pastavärillä.

Kaada keksipohjan päälle ensin valkoista täytettä noin puolet. Kaada sitten keskelle sinistä ja valkoista täytettä vuorotellen kunnes täytteet on käytetty. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
Irroita reunavuoka pois ja koristele halutessasi valkosuklaalle, pehmeillä sokerihelmillä ja ruusuilla.



4 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta :P
    Onko tuossa sattunut näppivirhe, "502 voita" ?

    VastaaPoista
  2. Jep, ja juuri tein mutta mulla olikin sitten väärää vanilla kastiketta, laitoin siis vaahdotettavaa versiota ja varmastikaan ei hyydy :( Tajusin vasta tehtyäni tarkistaa alkuperäisen ohjeen.

    VastaaPoista
  3. Minkä kokoiseen vuokaan tämä kannattaa tehdä?

    VastaaPoista