perjantai 14. marraskuuta 2014

Piparishotit mascarponevaahdolla


Piparishotit mascarponevaahdolla

taikina:

2 kananmunaa
1,5dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1prk (200g) vaniljarahkaa
2tl leivinjauhetta
2rkl piparkakkumaustetta
1dl juoksevaa margariinia
kuorrute:
250g mascarponejuustoa
200g piparkakkurahkaa
 0,5dl tomusokeria
Vatkaa munat ja sokeri sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan rahkan ja mausteiden kera. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa 6 shottilasivuoan koloon. Ravistele vuokaa hyvin, jotta taikina laskeutuu kolojen pohjalle saakka. Paista 180 asteessa noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa vähintään 20 minuuttia ennen varovaista irroitusta.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita täyte pursotinpussiin ja pursoita jokaiseen shottilasiin. Koristele pienellä piparilla ja/tai piparimausteella sekä lumijauheella. Lumijauhe on verrattavissa tomusokeriin, mutta se EI sula leivonnaisten päällä!

4 kommenttia:

  1. Toimiiko ohje, jos tämän tekee muffinsivuokiin ja kuorruttaa valmiit muffinit?

    VastaaPoista
  2. Millainen vuoka on? Saisiko kuvan? Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa herkulliselta, pitääpä testata! :)

    VastaaPoista
  4. Toimii tavallisinakin muffineina. Vuoan kuva löytyy täältä http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectID=9663438&ViewAction=ViewProduct

    VastaaPoista