tiistai 25. marraskuuta 2014

Itsetehty piparisuklaa


Meillä kotona yksi joulun suosikkisuklaista on Fazerin piparisuklaa. Se vaan on melko kallista herkkua, joten lähdinpä kokeilemaan onnistuisiko sen tekeminen itse. Noh, melko yksinkertaistahan se oli : maitosuklaa + piparimuru!

Piparisuklaa-ukot noin 10kpl

1 levy maitosuklaata a 200g
12-15 ohutta piparia muruiksi

Sulata suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon piparimuru. Kaada seos piparipoika-silikonivuokaan ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Suklaapojat irtoavat silikonivuoasta helposti ja ovat valmiitä syötäviksi -NAM!

2 kommenttia:

  1. Eikö suklaa kannattaisi temperoida? Maitosuklaata on kyllä vaikea temperoida, mutta lopputulos olisi vielä parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaan voi toki temperoida ja se kannattaakin tehdä jos meinaa näitä antaa lahjaksi/säilyttää pidempään kuin pari päivää. Temperointi estää suklaan harmaantumisen jääkaapissa ja sulamisen sormissa. Ihan itselle tehtynä temperointi on mielestäni turhaa. Kyllä nuo herkut häviävät nopeammin kuin sulavat käsiin :)

      Poista