torstai 28. marraskuuta 2013

Itsenäisyyspäivän valkosuklaa-juustokakku


Itsenäisyyspäivän juhlapöytään sopii suussa sulava juustokakku. Vaikka kakun teko on monivaiheinen, suosittelen kokeilemaan. En ole aiemmin tehnyt yhtä hyvää ja kuohkeaa juustokakkua.

Valkosuklaa-juustokakku
halk.22-24cm

pohja:
180g kaurakeksejä
80g raastettua valkosuklaata
50g sulatettua voita

täyte:
3 liivatetta
100g valkosuklaata
300g mascarponea
2 kananmunaa
1dl sokeria
2dl kermaa

Hienonna keksit ja sekoita suklaaraaste niihin. Lisää joukkoon voisula ja sekoita tasaiseksi massaksi. Aseta vuoan sisäreunaan reunakalvoa, jotta saat kauniin ja tasaisen reunan kakkuun (1m riittää). Taputtele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti. Laita jääkaappiin.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. 
Sulata valkosuklaa. 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita sivuun odottamaan.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Laita sivuun odottamaan.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja valkosuklaa. Sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana mascarponeseokseen. Lisää kermavaahto sekä valkuaisvaahto varovasti käännellen. 
Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irroita reunavuoka sekä -kalvo varovasti pois, koristele valkoisilla ruusuilla, lehdillä ja sokerihelmillä.

3 kommenttia:

  1. Hyydykekakut ovat suurta herkkua, mutta mikä menee pieleen, kun liivatepaukkuja jää joskus seokseen :( eikö vesi oo tarpeeksi kuumaa? ja miten se yön-yli-pakasteessa hyydykekakku tehdään ? Mukavaa joulun aikaa toivottelee Hellu

    VastaaPoista
  2. Hei Hellu, liivatepaukkuja syntyy seokseen, jos sulaa liivatetta ei kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Usein siis massa, johon liivate sekoitetaan on kylmää, joten liivate alkaa heti hyytymään ja näin ollen jos sitä tulee liian suurena määränä, liian hitaasti sekoittaen, on paakkujen todennäköisyys suuri.

    Mitä tarkoitat yön yli pakasteessa-kakulla? Jos haluat normaalin hyydykakun valmiiksi nopeammin, voit hyydyttää sen pakkasessa. Usein miten jos kakkua pitää yön yli pakkasessa, se ehtii jäätyä. Toisaalta ei jäädykekään pahaa ole :)

    Mukavaa joulun aikaa myös sinulle!

    VastaaPoista
  3. Löysin ohjeen, siihen laitetaan tomusokeria liivatteen tilalle ja enempi tuorejuustoa. Kiitos, kun vastasit minulle !

    VastaaPoista