keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Lakkakinuski-kääretorttu


Lakkakinuskikääretorttu

4 kananmunaa
1½dl sokeria
½dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta

täyte:

kinuskikastiketta
1prk mascarponejuustoa
½dl tomusokeria
1½dl lakkahilloa
1dl tuoreita/sulatettuja lakkoja

kuorrutukseen:

2dl vispikermaa
½dl sokeria
kinuskikastiketta
lakkoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää varovasti sekoittaen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa noin 7-9 minuuttia.
Kumoa kuuma torttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Irroita tortun pohjasta uunissa ollut leivinpaperi pois. Anna levyn jäähtyä täytteen tekoajan.

Vatkaa mascarponejuusto tomusokerin kanssa ja lisää lakkahillo sekä lakat. 
Levitä ohuelti kinuskikastiketta torttulevyn pintaan ja levitä siihen sen jälkeen mascarponelakkaseos. Kääri torttu rullalle ja anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin.

Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi ja levitä se kääretortturullan päälle. Koristele kinuskikastikkeella sekä tuoreilla/sulatetuilla lakoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti